Wednesday, March 30, 2011

"Lemparkan seorang yang bahagia dalam bercinta ke dalam laut, pasti ia akan membawa seekor ikan. Lemparkan pula seorang yang gagal dalam bercinta ke dalam gudang roti, pasti ia akan mati kelaparan".






assalamualaikum..
okay anak2. entry kita pd hari akan dipenuhi dgn kata2 cinta ye. haha


"Cinta pertama adalah kenangan. Cinta kedua menjadi pengajaran. Dan cinta yang seterusnya adalah satu keperluan kerana hidup tanpa cinta bagaikan masakan tanpa garam. Lantaran itu bajailah cinta yang dianugerahkan itu sebaik-baiknya. Agar ia terus mekar dan wangi sepanjang musim".


"Erti cinta letaknya di hati. Meskipun tersembunyi, namun getarannya jelas sekali. Ia mampu mempengaruhi fikiran sekaligus mengendalikan tindakan kita sehingga kadangkala kita melakukan hal terbodoh tanpa disedari".


"Cinta adalah sebuah telaga yang tiada dasarnya. Untuk menyelami cinta dan cita-cita, anggap dahulu cinta itu derita dan cita -cita itu cahaya. Sebelum mendekati erti cinta, mengertilah dahulu erti cita-cita dan sebelum mengenal cinta, kenallah dahulu cita-cita".


p/s: tipulah sy tak terasa. tipulah kalau nak kata u doesn't mean anything. u always here whenever indeed. xlebih dr seorang sahabat. mungkin? but, actually. i was wondering. when a guy. trying to approach u. eventhough. they already have someone? kot? x rasa ke. mcm dikhianati? 1, mungkin sebb i never know about this? suddenly bila terbaca wall post tuh mcm AGAK terkejut lah kot? 2, mungkin sebb kata2 manis anda tuh. OWH! MANISLAH SANGAT? kesian seseorang kan? 3,mungkin sbb. sy xleyh terima? yg sebenarnya. sahabat sy ni adalah player? Oh my gucci! sentap!


and. more. more. more. over. i was thinking. are they? men? doing this to all woman? nak cari yg terbaik eh? ke? x cukup sorang? ke nak test market je? xrase ke? ni hukum karma? what u give, u'll get back? sooner or later? and. and. and. just. saya kecewa kot? w/p xde ape2. tp kecewa ye. KECEWA. xbaik tau? buat org mcm tuh :)


"Cinta bukanlah kata murah dan lumrah dituturkan dari mulut ke mulut tetapi cinta adalah anugerah Tuhan yang indah dan suci jika manusia dapat menilai kesuciannya".


THE MOST IMPORTANT!


"Cinta tidak selalu bersama jodoh tapi jodoh selalu bersama cinta".


faham-faham kan lah ye.. :) im not sure whether u r viewing this or not. BUT. this is for u! surely. utk org yg xde kat Malaysia. kot? :p

Friday, March 25, 2011

erm. erm. erm. nak luah siikit boleh? awak mmg suke kecewakan sy time besday someone eh? dulu time besday saye? skrg time besday mak saye? hehe..

i just need my mom right now. nak kol mak. nak cite2. tp. taknak arini. nanti mak sedeyh? dulu mak dah nanges pasal saye? xkan nak bg mak nangis lagi? time besday mak pulak? ish2.. .

kadang2.. kita mmg susah nak puaskan hati org. sy tau. salah saya. tp. saya bukanlah org yg boleh berubah dengan mendadaknya.. saya perlukan bantuan.. tp mesti awak kata. sy dah .tolong banyak kali dah... tp kan? ape salahnye... sy kan ketegaq? tp  xpelah. mungkin. masing2 perlukan masa. biaselah tuh. mesti bosan kan?

thesis. thesis. thesis. seriyes sy xde mood nak layan awak. sorry eh syg... esok boleh. saya nak TTTIIIIDDDDDDOOOOOOORRRRRR je. sampai. sampai. sampai. takkan sampai bile2 kot? eh? hahaha...

erm. sy bukan nak kate ape. tp. sy dah ikut ckp awak kan? at least. x boleh ke awak layan saya. saya tak kisah la. tp. at least. please. jgn bg air mata ni menitik lg boleh? awak kan dah janji? tp. kenapa dye menitik lg? awak tipu eh? ok dah. jgn meroyan. haha

tp seriyus. i could not.

saya tau. saya banyak kekurangan. especially. cara berpakaian. sorry.  tp.. nak kene ubah mcm mane lg?

kenapa mesti time2 macam ni eh? mood kacau bilau? time nak kene anta thesis la... time besday org kesygn lah... hum... seriyus sorry kat mak.. bukan nak letak cepat2...bukan x nak tefon tau. nanti eh mak? sebb. lau mak dgr suare skrg ni.. lg mak sedeyh...

my love. forever love. HAPPY BIRTHDAY mak!!!!!!!

erm. erm. erm... tpkan?
lagi sy pelik. sy tau awak ego. tp. xkan awak xde ape2 perasaan langsung? naturally comes from ur heart?

seriyus. sampai bile nak hidup dalam keadaan mcm ni. T_T

Ku Ukir Indah Namamu - 7 Pelangi

If I let you go
Something I belong
Forever will be gone
The love is never shine
Is so hard to say since you far away
Nothing gonna do
The love is only you
To the end of time
I’ll be missing you

Entah kemana
Akanku cari
Rasa cinta yang
Pernah ku miliki
Janji setia
Sehidup semati
Dan hanya waktu yang
Memisahkan kita
Namun semua
Telah berakhir
Untukku
Harus ku akui
Sampai detik ini
tak akanku lupa
Kisah cinta kita

Abadi untukmu
Yang ku ukir indah namamu

If I let you go
Something I belong
Forever will be gone
The love is never shine
Is so hard to say since you far away
Nothing gonna do
The love is only you
To the end of time
I’ll be missing you

Harus ku akui
Sampai detik ini
Tak akanku lupa
Kisah cinta kita
Abadi untukmu
Kan ku ukir indah namamu

Harus ku akui
Sampai detik ini
Tak akanku lupa
Kisah cinta kita
Abadi untukmu
Kan ku ukir indah namamu

Harus ku akui
Sampai detik ini
Tak akanku lupa
Kisah cinta kita
Abadi untukmu
Kan ku ukir indah namamu
Abadi untukmu
Kan ku ukir indah namamu


how can i be a perfect woman?
assalammualaikum..
okayh. nak btaw. hari hari stress saye.. sebab. sebab. sebab. haha.. doctor saye kate " AWAK TAYAH TIDUR LA AZIDA.. WAT THESIS JER" , sentap hati mak nak.. haha

for sure lah salah aku. aku kan ske wat keje last menet. haha. TT_TT.
kayh. tu je nak update. nak tido. esok nak kene jumpe doctor lg. Tsssssskkkk.... waiting for the next word. omg!

p/s: sorry kat sesape yg merasekan sy pelik dua tiga hari ni. sorry ye. mcm2 berlaku. haha. x dpt nak handle sume. almaklumlah. saya kan. manusia biasa. kawan2. doakan sy dapat siapkan thesis yg paling perfect b4 due date 8th april ok? tengkiu! amin..

just coming back from dinner hockey. thumbs up!

Monday, March 21, 2011

can u please. find me as i did to u. catch before i leave. and be with me, when i need u?

tp............ dah banyak kali ckp. it's impossible.
if im not in this stupid thinking. surely i've finished my thesis to submit tomorrow. damn hell. stop crying and do ur work!
salam and a very good morning.

okayh. time ni mesti sume tgh sibuk buat thesis. and me, in a depression mood. like a hell. spend my whole time.. trying to mix and match. avoiding from being bla3~~  someone's word make me sad. and. in a very depressing mood. i'm still trying to mix and match. to get the best.

p/s: caffein doesnt help me in doing thesis. but, doing well in my situation right now. and i feel sad.

fatty boom. boom. someone said u like a pregnant women. someone that u love. clap3.. 

Wednesday, March 09, 2011

aku anak kampung...

assalammualaikum..
fuhh... haha. ok. da abes quiz envi microb. da ley update blog. HAHAHA. poyo gile rase nak sepak.


ok. ekceli. i nak update sebb. penangan malam citra bayu ni lah. sampai hari ni ku terngiang2 suara mu oh saidina. ece. hahaha. mantap seyh. SUARA DIA OK? N BAND BELIAU. HEBAT! "wow. hebat. wow. hebat. hebat" ~ rase macam nak masuk sorak lak. ntok chelsea je la. haha. chelseaku yg smkn hebat. oohh..(tibe2..)..... btw. time malam ni kan, USM menang 3rd place. Tahniah!! but, i think, ukm perform well mlm tu tp x menang. cuba lagi ok? last performance = band dorang ni la. depa nyanyi lagu anak kampung + gunung kinabalu. but, last2 tuh, audience bising2 nak lagi, dorang perform 1 lagi lagu, bulan 8 di sandakan. yg ni aku xdak dye nye video. so, sesape yg ade, SAYA NAK!!!


ok. ni lirik anak kampung. (mengikut nyanyian sai)

memang aku ini anak orang miskin
tiada apa-apa yang mahu di kasi
engkau memang cantik
memang tidak padan dan tidak sepadan

aku anak kampung
tiada pelajaran
kuli-kuli sahaja
memang nda padan

cantik bha kau itu
banyak yang suka kau
 orang kaya lagi

tiada kereta ku bawa kau jalan-jalan
rumahku pun tiada
ada pun bapa punya
apa lagi belanja mau bayar berian
kahwin sama kamu

bukannya aku tini, benci sama kamu
tapi aku takut berikut kau sengsara
itu sebab 
aku kasi lepas kau
sama orang lain

kau yang masih muda
cantik lagi menawan
janganlah kau cari lelaki macam saya
engkau memang cantik
nanti kau menyesal tiada guna



nyanyian from jimmy palikat, korang ley dgr kat sini.


p/s: kaum adam yg bagi lagu ni kat pempuan mmg ah. rase nak marah dgn lirik dye. haish. agak kalau da suke. berusaha la. btw. thanks kpd sumber video :p


video