Wednesday, March 09, 2011

aku anak kampung...

assalammualaikum..
fuhh... haha. ok. da abes quiz envi microb. da ley update blog. HAHAHA. poyo gile rase nak sepak.


ok. ekceli. i nak update sebb. penangan malam citra bayu ni lah. sampai hari ni ku terngiang2 suara mu oh saidina. ece. hahaha. mantap seyh. SUARA DIA OK? N BAND BELIAU. HEBAT! "wow. hebat. wow. hebat. hebat" ~ rase macam nak masuk sorak lak. ntok chelsea je la. haha. chelseaku yg smkn hebat. oohh..(tibe2..)..... btw. time malam ni kan, USM menang 3rd place. Tahniah!! but, i think, ukm perform well mlm tu tp x menang. cuba lagi ok? last performance = band dorang ni la. depa nyanyi lagu anak kampung + gunung kinabalu. but, last2 tuh, audience bising2 nak lagi, dorang perform 1 lagi lagu, bulan 8 di sandakan. yg ni aku xdak dye nye video. so, sesape yg ade, SAYA NAK!!!


ok. ni lirik anak kampung. (mengikut nyanyian sai)

memang aku ini anak orang miskin
tiada apa-apa yang mahu di kasi
engkau memang cantik
memang tidak padan dan tidak sepadan

aku anak kampung
tiada pelajaran
kuli-kuli sahaja
memang nda padan

cantik bha kau itu
banyak yang suka kau
 orang kaya lagi

tiada kereta ku bawa kau jalan-jalan
rumahku pun tiada
ada pun bapa punya
apa lagi belanja mau bayar berian
kahwin sama kamu

bukannya aku tini, benci sama kamu
tapi aku takut berikut kau sengsara
itu sebab 
aku kasi lepas kau
sama orang lain

kau yang masih muda
cantik lagi menawan
janganlah kau cari lelaki macam saya
engkau memang cantik
nanti kau menyesal tiada guna



nyanyian from jimmy palikat, korang ley dgr kat sini.


p/s: kaum adam yg bagi lagu ni kat pempuan mmg ah. rase nak marah dgn lirik dye. haish. agak kalau da suke. berusaha la. btw. thanks kpd sumber video :p


video

3 comments:

jAuh hAti said...

adoyaiii tak larat nak dgr dak nie nyanyi lagi anak kampung ni dlm lab~~~

jimah said...

auw.. lirik dari SAI?? auwww....
da panggil sai.. kite sendiri pon panggil dye catur bestari.. ahahha..

cik shazida said...

@jimah: HAHAHAHAHAAHAHAHAHAH... siot!!!!!!!!!!!

@amal: hahahaha. mal. da grad nanti mesti ko rindu kite. hahahha