Wednesday, April 27, 2011



assalammualaikum...
dear diary...

lately.. i dont know. what the hell is going on with me?
unpleasent feeling. missing someone.
i took a lot of time,  flashback my old memory. him...
there are too much feeling on the same time..
i really miss someone. T__T

kama? did u notice that u 'll be facing ur first paper on 29th april? did u notice that u dont even finish ur revision? did u notice that it's only left  41h b4 ur examination?

OMG?

i havent started prof darah's section.. i havent started memorizing all the term, cycles, structures. what the hell is wnogradsky column? FISH? xenobiotics? T_______________T

and.... WHAT'S GOING ON WITH ME????

wake up please? this is ur final semester? and where's ur soul???

just now. saya dah tumpahkan air coke and puding. soulless.i dont even notice their existance.

and evening td, my car locked? luckily i remember the same thing happen to azam. i called him. and dia jek my car.. around 45min? dahla time tuh sy tgh panaskan engine? kunci spare pulak i forgot that it was placed with my stuff that i just sent back to kl last week. jenuh la. alhamdulillah. nasib dah ok. just be more careful.

please ALLAH. give me a strength. to finish all this.

to all dearest. doakan sy ok?

29th April 2011/Friday : ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY/3pm-6pm/DK I
5th May 2011/Thursday : ABNORMAL PSYCHOLOGY/2.15pm-5.15pm/DPC
10th May 2011/Tuesday : VIVA/Dr. Latifah Zakaria/9.40am
16th May 2011/Monday : Final draft with hardcover. and.... 
HOME SWEET HOME!!! :)

I NEED THIS SMILE!!!!! pfftt..

assalammualaikum..
dear diary. nak dkt2 exam la sy xdak mood nak study.. unpleasant feeling.. what is going on here? there? anywhere?

keep searching of someone. i feel bad.




this song reminds me about you. yes.. you.

Tuesday, April 26, 2011

assalammualaikum..

*kalau lah kita boleh delete memory yang kita tak nak... *
tapi.. kita kena bersyukur. memory itulah yg menjadikan pengalaman kita berharga.

Thursday, April 21, 2011

assalammualaikum..
dear diary... okayh. sy tgh marah. marah. marah...
wth is going on? kalau betul pun kau tak salah. tayah ah melenting. even aku yg garang nih pun x melenting mcm kau melenting. kau lak nak over.

i was thinking... next.. apa lagi la yang bakal aku tau. GREAT! clap3... jangan kate aku tak pertahankan. SEMUA aku dah try. tapi. silap besar lah kalau aku sorang je berusaha... sampai bila tah. penat tau x?

and yeah..  clap345.. bila tah kau nak jatuhkan ego kau tuh. keep goin on. just the way you like!

btw. lagu ni mmg best dgr waktu skang mcm ni.


video

Monday, April 18, 2011

assalammualaikum..

dear diary,
i hate this feeling. i hate. i hate. i hate.. demmit.
okayh. exam saye lambat lagi. on 29th april and 5th may. oh ya. i still got viva on 10 may.. boring! malas! with uncontrolled hormone secretes all over.

and. hey ya. im home. yes. currently at home. or people called house.

i make a call. kelam kabut. i bought a ticket. back to kl. kat duta. my family took me. scene yg memalukan berlaku. an exciting mood to show my new shoes kat abang. okayh. with his eyes staring and saye terpelecok boleh x? heeee.... MALU! moral; jangan berlagak!

next. we. 1 family. go somewhere. find something.
________________________________________________________________________________

today. someone call. i feel bad, sorry for not answering the first call. a minute, i got sms. and. i replied. on the phone.  not in a mood. try to cover everytg. yes. I FEEL SAD!

sad. sad. sad. kenapa? hidup saya sentiasa sedih ye? jangan mengeluh kama!

btw. my kazen got an interview today. yes. i feel like.... saya dpt jugak kot? manager trainee... omjayy. just what i want.. tp? org tu call and ask for my final result. since i haven't sit for the final exam. i couldn't proceed. ok. ni dikira x dapat sebenarnye ye cik kama. T______T

ok. lepak kama. bak kata jimah. good things come for those who wait. keep waiting ;l

to my beauty, cik jimah dan cik aini. im not going back for the interview okay? =.=" xdapat pon kot? wuuu.
__________________________________________________________________________________

okay. abby sgt nakal. manja. xlarat.. cemane akak  nak study ni syg... *alasan yg sgt bagus bila ada kat rumah*

i love u!
*muke baru bangun.. guess what to do?*
*yes you?
*sile lihat suar kat kaki sy. gaya suar terbaru yo..
yo, wats up?

Wednesday, April 13, 2011

okayh. *sambil kesat2 air mata*

assalammualaikum..

tipula kalau tak sedeyh chelsea kala. tipula kalau suke org bahan.
tipula tipula tipula. tp standard ah tuh kan?

lagi sedeyh kalau org istemewa tuh yg bahan tuh dah bahan baik punyer. pastuh terus off9? tggl kite sorang2.. nanges sorang2... kaw2 punye. kdg2.. sy rase. mcm. hbgn ni takkan kekal. deep in my heart. until when do i have to pretend? stop crying? start all over again? and get into new life?

am i too emotional? everyone who face this? surely just like me. lol

drogba, u perform well. torres.. mcm membazir je beli kau ni.

Saturday, April 09, 2011

kenapa. bila kita ada. orang x hargai pun. bila kita dah xde? agak2.. mende yg same berlaku jugak ke? atau?

Monday, April 04, 2011

tanggapan orang terhadap orang lain.

Asslammualaikum yaw.

agak2... sape kat sini ade kawan yg hipokrit? ade x? ade x? ok.. sile angkat tangan gaya usop wilcha :pp

bg sape2 yg  kot2 la tatau makne dye. hipokrit tuh bukan konkrit ye anak2.. hipokrit tuh kire mcm seseorg yg pura2 baik dpn org tuh. tp. senanye, kat blakang adalah tidak same skali.

cth mcm? depan sorang nih. punyalah dye baik. siap komen kat fesbuk same2. bile dtg induk siap makan same2.. tp. kat blakang? mak aiiihhh... punye la byk dok kutuk. garang la ape la. EH??

ok. ekceli. entry kali ni. i nak membebel pasal hipokrit dan perbandingan luaran.. 

bercakap pasal instinct. tataw la pasal ape ke ape. semua orang punye instinct yg tersendiri.
pernah x korang rase. korang ade kawan ni. tp. bile kawan je gn org nih. instinct korang kate. dye nih senanye hipokrit je depan korang? tataw la nape. tp instinct korang dgn kuatnye kate mcm tuh. puaslah korang dok pikiaq tang mane hipokrit tuh. at last. memg dah terbukti pon dorang mmg hipokrit. so, ape perasaan korang?

kadang2. kita tak tau. ape yg kita buat tu betul ke x.
kita tak tau. perangai kita bila berhadapan dgn org mcm mane.
kita tak tau jugak. org tuh suke ke x suka kita? kenape?
kita tak tau. penerimaan sebenar org terhadap kita.
dan. kita jugak tak tau. apa yg org tak puas hati kat kita w.p kita x buat salah pon kat dia. kan?

tappii... ade 1 situasi ni. korang dah mmg tau org tuh xsuka korang. tp. korang tetap kawan gn dia. n keep in mind. "xpe.. aku xbuat salah pun. nape dia x suka aku". and sampai satu tahap.w/p korang dah BANYAK KALI DENGAR DIA KUTUK PASAL KORANG. tp.. korang tetap kawn gn dia. n still tepuk2 dada.. sambil kate . "xpe.. aku xbuat salah pun. nape dia x suka aku".. and  things continuous..

mesti pelik kan? bile kita dpt rasakan kebencian seseorg terhadap kita, tp, depan kita punyalah baik. puas kita pk. kat mane la silap kita... last2. kita dpt tau. menda tuh dtg dr perangai kita sendiri. yg xde kaitan langsung pun dgn erti persahabatan. mcm. garang? tp dgn boyfriend? EH???

ade 1 ketika. kadang-kadang kita fikir. kenapa? bila turn kita. orang selalu tengok luaran? kenapa x tgk dalaman?
tp. bile turn org lain? w/p luaran dye dah prove negative impact. korang boleh je kan tgk dlmn dia? xde pun kutuk2 kan?

cth 1 situasi ni. macam. ade 1 grup perempuan ni. dorang mmg jenis mulut lepas. suka kuar ramai2. travel. enjoy. korang boleh je dgn senang hati kutuk2 kat blakang la. kate mcm2 la. tp... kenape korang x tgk dlmn dye? yg sebenarnye. stp kali kuar ramai2 pun. dorang still jaga batas? w.p kuar mandi ramai2 campur laki pompuan. dorang still jaga aurat?
taaaaapi..kenapa bile tibe turn ade group perempuan yg lain. join member2 dia pegi karok ke. buat mende yg same. campur laki pmpn. korang x kate ape pun? walhal? grup ni pun buat mende yg same jugak? lagi lah xjaga batas sgt... kenape bile dgn group lg 1 korang x boleh nak nilai mende yg same? 

cth 1 situasi yg lain. ade sorang ni. dye garang. outspoken. korang mula la nak kutuk dia singa la. harimau la. sedangkan. dalamnnye. dia adalah seorang yang baik.  stp yg dia buat. ade sebabnye. kenape korang x tgk dlmn dia? mane tau dye garang? sbb nak membetulkan sesuatu perkara. dye outspoken. sebab tidak mahu ditindas.? tapi.. bile tiba time sorang lagi. lemah lembut. sopan santun. kenape korang x kate ape pun? nape tak kate dye kapas ke? cotton bud ke? korang tatau pun dalaman dye ape sebenarnye. mane tau dye lembut sbb nak menggoda ke? dye sopan santun sebab hipokrit je?

xbek tau buat mcm tuh? Don't judge a book by its cover. you shouldn't judge by its outward appearance alone. kira mcm... Kenapa sesetgh org lelaki dye akan pilih org kurus yg cantik instead of pilih orang gemuk yg x lawa?  xsemestinya. org yg cantik tuh lemah lembut? layak jd bini? yg x cantik ni kasar? garang? x layak buat bini? kenapa dia x judge dlmn dulu baru pilih? 


kawan yang baik. dia akan menegur kawan dia sendiri. kalau korang rase. kita ni membencikan. y not korang tegur instead of kutuk2 kat belakang? tp. kadang2. sy musykil juga. sy garang dkt kwn korang je pun? bukan kat korang? and. it's our relationship. he knows better kenape sy garang dan marah. tp. kenape korang pulak yg nak kutuk2 kat blakang?


kat sini. mmg la. sy nak tekankan. mmg sy garang? x cantik? gemok? (eh? terlebih pulak?)
and. sy tak kisah. korang nak ppgl sy singa ke. harimau ke. ape ke. SAYE TEEETTAAAPP KAWAN gn awak semua. w/p kita duduk kampus jauh2. tp. mengenali korang adalah 1 kelebihan. w/p. korang ade kutuk2 kita kat blakang2.. korang xsuke kita. tp. *sambil tepuk2 dada. kesat air mata* mengenali korang tetap adalah 1 kelebihan. sorry kalau kita ade menyusahkan korang selama ni. sorry jugak. kalau sebb kita. kawan korang tuh xleyh nak join ape2 aktiviti ke. sorry jugak. sebab kita salu marah kawan korang tuh ke. garang kat kawan korang tuh ke. yg menyebabkan korang hipokrit dan kutuk kita belakang2.. sorry semua skali. taaapppiii... xelok rasenye buat kat orang mcm tuh kan? sedangkan kita x buat pon kat korang? xde pon kutuk2 korang? x chill la beb? :p mmg kita garang kot? tp.. kat kawan korang tuh je rasenye? tuh pun? ade sebab? kat org len mane ade? mungkin korang hanya dikaburi dgn sikap garang kita. tp. kenapa korang x tgk dalaman kite? hati kita mcm mane? korang dah lame kenal kite ke? dont simply judge me by being hipokrit. depan2. gelak2 besar. duduk semeja. belakang2. kutuk baik punye kan? patutlah. instinct kita dah lame kate. korang mmg tak suka kita. kebencian tuh wujud. and now. proven!  ape2.. pun. SORRY! 

p/s: jangan sebab post ni pulak. timbul lg 1 gosip. SENTAP!  susah tau nak detect gosip dr kampus korang :P