Saturday, January 29, 2011

lelaki.

assalamualaikum..

i just read someone's blog.
it was so sad.

and now. aku konfius la. kenape lelaki sanggup buat perempuan mcm tuh.
cerita 1) ceraikan bini dia yg tgh pregnant 8 bulan.
cerita 2) they still studying. sama2 bercinta. kawen. suruh gugurkan anak sniri. xamek tau pasal bini yg tgh pregnant. dem.

wth is goin on with u guys?

ade 1 part nih. mmg betul2 berlaku depan mate aku sniri.
time tuh kat kaunter tesco. laki dia bley marah bini dia dpn kami. ckp kuat2. sebab amek brg mknn?
"yang nih makan tak nih??" xleyh blah do ayat. barang makan kot der? agak2 ah weyh. x luak pon duet kau tuh! ko jugak yg makan nanti. stupid nonsense. siap bini dye amek baju tok anak dye pon dye marah. murah je kot. n u know what? dye suro anak dye pgg baju tuh sampai sume barang dah scan. letak balik dlm trolley. just like baju tuh dah bayar. n blah. wth?? n total bill bini dye not even exceed rm6. kalau dah taknak ade family. tayah buat anak.

tataw lah nape. aku emo betul lah pasal laki. dem. tolong ah faham. xde perasaan ke?? kesian lah kat bini korang. kalau ko da tau ko xleyh jaga dorang. tayah kawen gn dorang. tayah la nak bercinta ke hape. tayah nak menkan perasaan orang. tayah bg harapan. mereka masih punya BANYAK LELAKI2 KAT LUAR YG BOLEH JAGA DORANG LAGI BAIK DR KORANG. lol.

may Allah protect us from this kind of situation.

"Ya Allah, kurniakanlah aku suami yang menyayangiku sehingga akhir hayatku. yang mampu menjaga aku sebaik-baiknya. berikanlah kebahagiaan kepada kami sehingga akhir hayat kami. amin."

8 comments:

dhiyalova said...

amin, insyaAllah.~

jAuh hAti said...

na'uzubillah

kembali menghayati Islam,rijal harapan ummah sekalian..

=(

antara pesanan terakhir Rasulullah,
"layanilah wanita-wanita kamu dengan baik, berlemah-lembutlah terhadap mereka kerana sesungguhnya mereka adalah teman dan pembantu kamu yang setia.."

wallahu'alam

cik shazida said...

diya: amin...
amal: sobes... patut kursuus kawen tok laki kene sebulan kot..

Syahmi said...

ape la punya laki. wat malu je. err...tapi kan kama, pasal baju yang tak bayar tu kan, alarm tak bunyi ke lepas lalu kaunter cashier tu? selalu macam kat Jusco kan ade benda yang tag kat baju tu.

cik shazida said...

abg syahmi.. tula.. kama pon pelik jugak nape dia tak bunyi. maybe dekat baju tuh xde tag. moreover, kat tesco punye security system kan weak sikit rather than jusco or giant ke. entah la.. tp mmg dye tak scan baju tuh. huhu. kesian anak dia. nak letak atas meja kaunter pastuh bapak dia tarik suh dia pegang.. ocashier tuh plak dok sebok scan brg x pasan. =(

KizZ said...

Entah!!! Huu..Setuju setuju setuju skali!!

Jom sini,
Tong-tong duit,pelik ke?PArt ii

elevenmaximuz said...

Manusia ni mcm2... susah nak predict... ada plak yg dah lukakan hati kita, pastu rentap plak, kemudian pijak2 hati kita. Nauzubillah. apa2 pun, semua ni dugaan. kita berdoa moga yg terbaik utk kita semua.

sweet honeydew! said...

menyeramkan jer dpt suami macam ni... time bcinta mmg tatau prgai sebenar.. da kawen. hameq kaw.. huhu..

mintak dijauhkan laa.. hope, kasih syg takan pernah berubah..