Thursday, October 28, 2010

tagged by cik elfa yg cantik!

salam. selamat ptg, evening, semua la.. haa... kalau org ptg2 g jog, terkucuh kacah nk ke kelas, aku lak. santai2 smbil menjawab tag. haha. xsedar diri tol. da la esok test pathogen dgn satu hape x stadi lagi.. tp, xpe.. bak kate org.. xnak la stress2 kan (bukan setakat tak stress je nih.. hihi).. so, jom kite jawab tag kak elfa ni. hehe. rajen betul akak kite sorang ni meng-update blog dye.



1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
bende?..
-hmm.. soklan ni susah betul nih. haha.. bek la org. lg ptg kot...
(i) erm. makanan tu sejenis benda x? haha... opkos ah mkn.. lau x, x hidup seyh..
(ii)handbag, purse; mengandung ic, lesen, kad matrix, gamba family, kad2 bank (ptg owhh.. lau x, xleyh idop.. haha), henset
(iii) kete. (haha. mcm dulu xdde kete xleyh hidop je..)



2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan
duit korang sendiri?
-lontong kat TAMAN TUN SARDON. bapak superb ah.


3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?
-hmm..DEWAN PERDANA FELDA!!!! aku da lame kot pk mende ni. dewan tuh sgtlah cantek!! lighting dye superb. tp, tp, tp,... BAPAK MAHAL.. kalau camtuh la. mau 30 taun lg baru aku kawen. T_T

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
haha. soalan best. patutnye kene tanye camnih, : adakah anda telah dilamar?", so, jawapan dia, TIDAK!!!!! penat tunggu org melamar. tp, xade2 pon.. so, sesiapa yg agak2 dia org tuh, SILE LAH MELAMAR SAYE... (deseperate gile. haha)

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
SAMPAI MATI. once i love u, please. be here. u r my everything.

6. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
hmm? agak2. jawapan skema boleh? LIBRARY. hahaha.. xde maknenyer. aku pon tak taw. yg pasti, kat Jepunlah kot?

7. Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
tsskk. terbace ni, teringat majalah ujang. sorry u, i da lame x beli u! huhu

8. Apakah nama penuh korang?
Kama Azida bte Kamarulzaman, gabungan name mak dan abah. hehe. suweet kan dorang. (btw, stp kali org tanye, kene pronounce full name, kalau tak, respon yg akan diperolehi ialah : kama? kamaRIAH eh?, Kama? cam name lelaki je. Kama? eh. ape da. pelik sgt ke name i huh?

 9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
dua2.. xde perbezaan kaseh syg kot. haha.. mak sebab dye lah segala2nya bg aku.. abah, sebab, duet dyelah segala2nya bg aku. ahhahaha.. tewok betul.
 

10. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
betul2 ni? hmm.. suami saye.
11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
uish. takla. kat hostel i ni da mmg ade bibik khas.. 
12. Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
JEPUN.. tssk. dah lame nak pegi sini.
13. Pilih salah satu, peluk atau cium?
cium kot. nak cium abby!!! oh, rindu beliau..
14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang kak elfa
sgt cantik sekarang!!! (sy rase dye dah ade boifren.. haha), dedikasi orgnye (senior sy yg melantik sy sbg pengurus dulu), banyak ckp. hahahaha

15. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?
asal soklan ni asyek tanye pasal benda jer.. ish2.. cube humanistik sket. haha.. memandangkan benda, xde ape pun yg aku syg, tuka mende len boleh x? hehe
(i)Allah
(ii)family!!!!!
(iii)kwn2!!!!
(iv)kucing
(v)cincin. saye nak cincin baru.. T_T

16. 5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?
(i)menerima kau pergi (acha ft. irwansyah)
(ii)suara ku berharap (hijau daun)
(iii)dan bila esok (sofaz)
(iv)the day u went away (m2m)
(v)opkos la lagu kat blog i ni.. (goodbyee, miley cyrus)
(vi)izinkan selamnaya namamu dihati (eye)
-eh2? asal terlebeyh & asal sume lagu sedeyh je nih? hahahha-


17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang
sambut tahun lepas?
6 0ktober 1989. sambut kat bilik, usm. time tuh, saya nak sgt bunga rose, nbebudak ni bagus giler, belikan banyak giler bunga rose!!! thanks syg2~ (tuh taun lepas..), taun ni lagik best! haha

18. 5 orang blogger yang korang nk tag

19. Cerita sikit blogger yang pertama korang tag
Budak perempuan comel giler + banyak mulut, jiran time matrix n, i love u lah! haha

3 comments:

Suehaily Mohd Jiwa said...

tengs darla!aku comel ae??rasa mcm nak belanja kau makan jee,,haha..ok2 nanti aku post entry tag ni ae,,aku xpenah pun main lagi.pestime sebab aku aku men,haha

aCu said...

wah makcik! asal ko nye entry masuk aku nye dashboard sekali 10 entry? gila ah. haha. aku igt ko menyepi. hehehe..

cik shazida said...

elly: auw.. suda realiti. nak banje PON BOLEYH... ahahahah
zazoo: haha. lambat load kot. maunyer aku nak menyepi. haha