Friday, April 23, 2010

kelopak mawar yang jatuh.

kata orang. bunga ros sangat sensitif. kerana aku seorang wanita. tapi..,


saban hari. acap kali. ye. perasaan saye mudah terguris. hati saye mudah menangis. saye adalah seorang perempuan yg sgt sensitif. 
ibarat bunga ros, menjaganya amat mudah jika kita benar-benar memahami keperluannya, tapi, menyakitinya juga amat mudah jika kita terlepas pandang. 

tak semua benda adalah perfect. mungkin, diri ini hanya mengharap yg terbaik drnya. mungkin juga sebb saye seorang yg mengade-ngade. or, most common word tyme fighting, perempuan lain x mcm tu pun. couple lain okay je.

mungkin, bagi lelaki, asal la fikiran wanita ni x sesempoi dorang. benda ni simple je kot. xyah nak pikir-pikir panjang. ni x.. banyak sgt mende nak kene buat semate-mate nak jaga hati wanita. takkan nak kene berlakon depan wanita.
ye..benda ni simple. tp. bg saye. benda ni complicated. lain katanya. lain jugalah balas ku. persefahaman itu penting. tapi. mungkin diri susah untuk dimengerti. mungkin juga, diri ini susah untuk memahami. 
dipuncak kemarahan, diluar kesabaran, terjadilah pergaduhan. kata orang, couple who fight the most, will last longer. sebagai tanda perhatian, wujudlah perbalahan. 

Air mata adalah sumber kekuatan seorang wanita
bagi aku, air mata teman paling setia
kadangkala, kehadirannya tidak ku pinta, namun, ia sering meruntun jiwa
aku memerlukan seseorang yang mampu menyeka air mata dari terus membasahi pipi ini.
sekaligus menjadi pelangi yang memberi sinar pada diri ku. meneguhkan hatiku dan mencipta setulus keyakinan buatku. agar aku, tidak terus hanyut dlm air mata ciptaanku sendiri.

Dipetik dari buku “Kaca-Kaca Berdebu”
“Hati wanita ibarat kaca yang berdebu. Bila dibersihkan terlalu keras, kaca akan pecah berantakan. Jika diusap terlalu lembut, kaca akan bertambah kotor. Wanita mudah mengalirkan air mata jika hatinya terluka. Namun tak ada yang dapat melebihi keindahan dan keagungan seorang wanita yang tampil sesuai fitrahnya. Kasih sayangnya, pesona pribadinya, dan kelembutannya benar-benar tak ada duanya.”

* sesungguhnya, aku mengharapkan yang terbaik darimu Allah..

*teks ditulis semase emosi kurang stabil.
*tidak merujuk kpd sesiapa. hanya sekadar coretan hati belaian jiwa.

2 comments:

afiq said...

like this...;)

shazida chikenafiq said...

should i say tengs?